Zelf granola maken
Hela Yola verse Granola
Recept
Deze granola bevat een stuk minder toegevoegde suikers dan de meeste merken die je kant en klaar koopt. Het is bovendien goedkoper, eenvoudig te maken, en snel klaar. Heerlijk door de yoghurt! Dit is mijn favoriete recept::
Ingrediënten:
o 250 gram (biologische) havervlokken
o 200 gram gemengde noten, ongezouten en ongebrand
o 50 gram gebroken lijnzaad
o 50 gram zonnebloempitten
o 25 gram pompoenpitten
o 25 gram sesamzaad
o 2 theelepels kaneel
o 3 eetlepels kokosolie
o 3 eetlepels honing
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 170 °C.
Bekleed een bakplaat of grote ovenschaal met bakpapier.
Hak de noten fijn.
Meng de droge ingrediënten door elkaar.
Verwarm de kokosolie langzaam in een steelpan totdat het gesmolten is.
Meng de kokosolie met de honing door het droge mengsel. Spreid dit uit op de bakplaat.
Rooster het mengsel ongeveer 15 minuten in de oven. Schep het halverwege goed om en houd in de gaten houden dat het niet te bruin kleurt.
Haal het mengsel uit de oven en laat het afkoelen.
- Voeg door het afgekoelde mengsel bijvoorbeeld een hand kokosvlokken, stukjes pure chocolade, of stukjes gedroogd fruit toe. Of voeg eens wat gepofte quinoa of cornflakes toe.
- Bewaar de granola in een afgesloten pot, dan is het enkele weken houdbaar.
Eet smakelijk!

